24. september 2014

Promocija zdravja na delovnem mestu v Sense Wellness Clubu

 

Misli zdravo z glavo - zakaj?

 

Se vam zdi, da vaši zaposleni prepogosto manjkajo na delovnem mestu zaradi bolniške odsotnosti ali drugih zdravstvenih tegob? Imate težave z nadomestitvijo vašega kadra?

 

 

Ali ste seznanjeni, da je po novem promocija na delovnem mestu vsakega podjetja nujna in zakonsko določena v 6. Členu, ta nalaga delodajalcem obveznost promoviranja zdravja na delovnem mestu. Delodajalec je dolžan informirati zaposlene o programu promocije zdravja na delovnem mestu in si mora prizadevati stimulirati zaposlene k sodelovanju le tega.

 

''Promocija zdravja je nujna kot odgovor na situacijo v današnjem svetu. Prav tako ceno, ki jo plačujemo zaradi premajhne skrbi za okolje, bomo morali plačati za premajhno skrb za zdravje in dobro počutje posameznikov. V tem kontekstu ne moremo promocije zdravja obravnavati kot strošek, ampak kot pomembno naložbo, preko katere bo zagotovljena boljša prihodnost in višja kakovost življenja prebivalcev. Delodajalec mora izvajati in organom nadzora tudi dokazati, da izvaja program promocije zdravja na delovnem mestu oz. nudi dobre osnove za varno in zdravo vedenje delavcev v svojem okolju'' (vir: http://www.id.gov.si/).

 

Že Hipokrates, oče zahodnjaške medicine je bil prepričan, da so naravne sile v nas resnični zdravilci bolezni. Zdravniki prihodnosti ne bodo več samo zdravili bolezni, ampak bodo poskušali preprečiti njen nastanek.  Bolezen nastane, ko se harmonija človeškega telesa poruši.

 

Novodobni wellness koncept, ki bazira na preprečevanju nastanka bolezni, izhaja iz različnih kultur naše medicine. Poznali so ga tako stari Rimljani, kot tudi vsa azijska ljudstva. Wellness zajema široko področje ravnovesja telesa z duhom in življenjskim stilom,  ki zajema prehranjevanje, gibanje, spanje, psihološka motivacija in smisel življenja na sploh. Osveščanje o zdravju na delovnem mestu je torej nujno potrebna.

 

Z našim že 10 let uveljavljenim programom, ki med drugim bazira tudi na naših dolgoletnih izkušnjah vam lahko pomagamo preprečiti slabo psiho-fizično počutje.  Prav zato smo se v Sense Wellness Clubu odločili povezati s strokovnjakinjo za prehrano in zdravo življenje Majo Belehar, s pomočjo katere smo skupaj oblikovali in zasnovali produkte ter storitve, ki ugodno vplivajo na zdravje in dobro počutje.

 

 

1. Uvodno predavanje o zdravi prehrani 2 x 45min za skupino do 30 oseb

 

cena 150eur

Po predavanju sledi merjenje telesne sestave vsakega posameznika. Meritve telesne sestave z 8-točkovnim, segmentnim analizatorjem telesne sestave, ki  vam prikaže: težo, segmentni delež telesne maščobe, delež vode v telesu, segmentno mišično maso, težo kosti, (ITM) indeks telesne mase,  prikaz dnevnih energijskih potreb v kalorijah, nivo maščobe v trebušnem predelu,  indikator ocene postave,oceno starosti presnove.

Cena posamezne meritve 9eur/osebo.

 

2. Prenosna mesečna karta za obisk savn in hidromasažnega bazena

 

Vključuje 3-urno razvajanje v turški, finski in bio savni ter hidromasažnem bazenu, izposojo kopalnega plašča, dveh brisač, natikačev ter postrežbo s tradicionalnim tajskim čajem limonine trave. Karte so prenosljive znotraj podjetja za eno osebo na dan.

Cena karte 290eur - Z mesečno karto za savne nudimo 20% popust na vse tajske in filipinske masaže ob koriščenju karte.

 

3. Subvencioniranje antistresnih masaž za zaposlene in vodilni kader

 

Podjetja lahko po novem porabijo 8,5eur na zaposlenega mesečno za aktivnosti v zvezi z promocijo zdravja. Na ta način cena posamezne masaže posledično postane dostopnejša za vaše zaposlene. Pozitivno stimulirajte svoje delavce in si pridobite njihovo zaupanje.

 

Tajske in filipinske masaže delujejo sprostitveno, protibolečinsko, izboljša krvni obtok in delovanje imunskega sistema ter krepijo zdravje. Povečujejo gibljivost sklepov, stimulirajo limfni sistem in dajejo občutek telesnega ter duševnega ravnovesja. Odprava blokad v telesu omogoča pretok energije, ki je nujno potreben za zdravo delovanje organov.

 

 

 

Redna cena masaže

Subvencionirana cena masaže

Cena masaže za zaposlene s subvencijo in imetnike prenosne  mesečne karte

Tajska masaža delna 30min

39,00eur

30,50eur

22,70eur

Tajska masaža telesa 50min

56,00eur

47,50eur

36,30eur

Tajska masaža telesa 80min

67,00eur

58,50eur

45,10eur