Tajske in filipinske masaže

 

 

MASAŽNI RITUALI

 

 

 

MASAŽE 

 

 

 

MEDITERIANASIA VIP RITUALI ZA PARE

Tretmaji se izvajajo v VIP rezidenci. V ceno je vključena 1-urna uporaba infra savne, masažne kopeli, izposoja kopalnih plaščev, brisač ter sladko presenečenje + tajski čaj.

 

 

 

 


 

 

 

Sense tajska masaža z aromatičnimi olji

 

Izvajamo jo z različnimi aromatičnimi olji po vašem izboru. Pri tej masaži stimuliramo akupresurne točke, s čemer uravnavamo in vzpodbujamo pretok energije ter odpravljamo stres. Glajenje z aromatičnimi olji blagodejno učinkuje na kožo in vas odpelje v stanje blaženosti.

 

Tradicionalna tajska masaža

Deluje sprostitveno, protibolečinsko, izboljša krvni obtok in delovanje imunskega sistema, poveča gibljivost sklepov, stimulira limfni sistem, daje občutek telesnega in duševnega ravnovesja in krepi zdravje. Deluje veliko globlje kot klasična masaža.

Izvajamo jo na blazini na tleh. Oblečeni ste v udobna naravna oblačila. Pri masaži uporabljamo palce, dlani, komolce in kolena.

Po kratki sprostitvi začnemo s stimulacijo akupresurnih točk na stopalih in nogah, nato nadaljujemo s kombinacijo počasnih in blagih razteznih prijemov ter aktiviranjem glavnih energetskih kanalov, ki jih Tajci imenujemo 'Sen linije'.
Masaža poteka leže na hrbtu, trebuhu in boku ter v sedečem položaju.

 

Tajska masaža s toplimi zelišči

Masaže

Izvajamo jo s toplimi snopiči tajskih zelišč, ki dobrodejno delujejo na naše telo. Pomaga pri vnetju mišic, stresu in manjših poškodbah ali bolečinah, kot na primer revmi ali artritisu. Ta masaža ustvarja ravnotežje duha in telesa, prijetno vpliva na kožo, jo krepi in ji daje prožnost. Priporočamo jo gostom, ki bi utegnili biti preobčutljivi (razna akutna bolečinska stanja) za tradicionalno tajsko masažo.

 

Kraljeva masaža

Počutili se boste kraljevsko. Kraljeva tajska masaža je sestavljena iz tradicionalne tajske masaže in tajske masaža z aromatičnimi olji.

 

Filipinska hilot masaža

 

Hilot je filipinska terapevtska masaža, ki z uporabo toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja učinkovito odpravi bolečine v hrbtu.Ker so bananini listi naravni ionizator hilot terapevt z dotikom določi moten pretok energije v telesu in se posveti problemu dokler ne vzpostavi ravnotežja in harmonije ter občutka olajšanja.

 

Pre-natal treatment

Masaža prilagojena potrebam nosečnic in je priporočljiva po prvih treh mesecih nosečnosti.


Orientalska masaža stopal

Refleksna masaža stopal deluje na energetskem nivoju in jo izvajamo s pritiski na akupresurne točke na podplatih. Temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno refleksno točko na stopalih in dlaneh, s tem pa vzpostavljamo telesno in duševno ravnovesje in krepimo zdravje.

 

Masaža s kakavovim maslom

Masaža s toplim kakavovim maslom za vse ljubitelje čokolade oz. kakava in za vse, ki si želite občutka mehkobe na svoji koži.

 

Masaža z mangovim maslom

Je sproščujoča masaža celega telesa z naravnim mangovim maslom in jo še posebej priporočamo osebam z zelo suho in občutljivo kožo. Po uporabi je koža mehka, voljna in negovana, telo pa sproščeno.

 

Masaža s kokosovim oljem

Poleg sproščujočega učinka masaže vam to razvajanje nudi tudi negovalni učinek, saj je kokosovo olje eno najbolj kvalitetnih olj, ki kožo ne samo neguje, ampak tudi upočasnjuje znake staranja na koži.

 

Masla, s katerimi se izvajajo masaže, so narejena iz naravnih sestavin, največkrat pešk ali koščic različnih eksotičnih sadežev. So zelo bogata z maščobo, ki je zelo koristna za našo kožo. Koža jo absorbira, tako da postane mehka in voljna.

  • Kakavovo maslo (Theobrma cacao) pridobivajo iz kakavovca. Kakavovo maslo je osnova za pridelovanje čokolade, zato ima božanski vonj po čokoladi. Je pridobljeno s hladnim stiskanjem, da so ohranjene vse kvalitetne sestavine. Je naravni antioksidant, veliko se uporablja v kremah za ali po sončenju. Samostojno ga uporabljamo za masažo ali oblogo. Zelo dobro je za suho kožo, proti strijam, za nego nosečnic, za luskasto trdo kožo,...
  • Mango maslo (Mangifera indica) je eno najbolj mastnih naravnih masel. Pridobivajo ga iz jedra peške manga. Mango maslo je naravni antioksidant, zato ga veliko uporabljamo v kozmetiki. Je zelo koristno za kožo, ker jo navlaži in neguje. Koža je mehka, voljna in negovana. Primerno za zelo suho kožo, starejšo kožo in občutljivo kožo. Tudi za kožne bolezni in ekceme. Mango maslo se lahko uporablja pri masaži ali kot bogata obloga za nego kože.
  • Kokosovo maslo oz. olje (Cocos nucifera) pridobivajo iz jedra kokosa. Kokosovo maslo ima tališče pri 25˚C, ko postane olje. Je najmanj mastno maslo oz. olje, zato mu pravijo tudi suho olje. Kokosovo maslo je pridobljeno s hladnim stiskanjem iz biološko pridelanih kokosov iz Filipinov, pri katerem se ohranijo vse kvalitetne sestavine. Je bogato z vitamini in minerali in ima značilen vonj po kokosu. Trenutno je to eno najbolj kvalitetnih masel na svetu, ki kožo ne samo neguje, vendar upočasnuje tudi znake staranja na koži. Veliko se uporablja tudi za prehrano.

 

Mgnificent masaža z magnezijevim oljem

Mgnificent masaža je tajska masaža, ki se izvaja z 100% naravnim magnezijevim oljem, ki se pred masažo v obliki spreja nanese na telo in z oljem vtre v mišice. Magnezijevo olje se direktno vpija skozi kožo v mišice, na katere deluje protibolečinsko, v sklepih pa povzroča hitrejšo regeneracijo. Masaža je priporočljiva za vse tiste, ki čutite bolečine v mišicah ali zaznavate mišične krče, otrdelost ali mravljinčenje. Po nanosu lahko pride do ščemenja, ki čez čas izgine. Pred masažo boste dobili Mgnificent magnezijev napitek v optimalnem razmerju petih najkvalitetnejših oblik magnezija, cinka, vitamina C in B6 z naravnim izvlečkom robidnice, ki še poveča učinek masaže.