Kako v uspešen boj proti celulitu?

Celulit je težava, v kateri se prepozna praktično vsaka ženska. Tudi zelo vitke posameznice, z izklesanimi mišicami, se mu težko izognejo. Ker je povpraševanja po rešitvah proti celulitu toliko, na svetu obstaja mnogo različnih izdelkov in procesov, ki obljubljajo takšne in drugačne rezultate.

 

 

Za boj proti celulitu je še vedno najbolj preverjena dobro znana metoda anticelulitne masaže. Ta seveda brez zdravega življenja ne bo dosti pomagala, s celostnim pristopom pa je celulit dejansko možno močno zmanjšati ali ga celo popolnoma odpraviti. Potrebna je le vztrajnost in doslednost, za večjo efektivnost pa morda tudi kakšna posebna anticelulitna terapija. V Sense spa centru v Austria Trend Hotelu in v hotelu Union se nege in revitalizacije telesa lotevamo s holističnim pristopom. S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo odgovoriti na vprašanje, kako se znebiti celulita. Pridite na posvet in tretma.

 

Kako se znebiti celulita? 

Da bi se uspešno odpravili v boj proti celulitu, moramo najprej sploh dobro razumeti, zakaj celulit nastane. Gre pravzaprav za motnjo v podkožju. Hipodermis je tista plast, ki jo sestavljajo kolagenska vlakna in maščobne celice - skupaj tvorijo površinsko telesno maščobo. Povečana količina maščobnega tkiva zmanjša pretok krvi, to pa zmanjša presnovo tkiva. Razlog za celulit so žilne in hormonske spremembe, seveda pa pri tem prav nič ne pomagajo prehranski grehi, stres, dolgotrajno sedenje in različne bolezni povezane z zastajanjem tekočine.

 

Celulit je najbolj viden na stegnih in bokih. Kaže se kot pomarančna koža in mnoge ženske močno moti, sploh v toplejših mesecih, ko pokažemo več kože. Ko se sprašujemo, kako se znebiti celulita, se je treba zavedati, da se ta ne odziva na drastične shujševalne diete in telesno dejavnost. Seveda sta rekreacija in zdrava prehrana zelo pomembni, a je treba najti dolgotrajno zdrav način življenja, hkrati pa tudi konkretno fizično vplivati na kožo in podkožje. Osnova za to je anticelulitna masaža.

 

Na kaj paziti pri prehrani?

Prehrana pri celulituČe imate celulit, se izogibajte:

  • mastnim ribam, sirom,
  • jajcem,
  • slaščicam,
  • gazirani pijači,
  • kavi in
  • alkoholnim pijačam

 

Priporočljive so:

  • malo soljene jedi,
  • zelenjava
  • in sadje.

 

Pri anticelulitni negi se je treba osredotočiti na izboljšano prekrvavitev, pri čemer pomaga črni poper. Metabolizem poživlja tudi čili, ki poleg tega še zavira apetit. Dobra sta še ingver in pa kurkuma. Nasploh pa je treba uporabiti zdravo pamet, jesti zmerno in uravnovešeno. Če se držimo splošnih načel zdrave prehrane, smo naredili že veliko.

 

Ne pozabite na redno gibanje!

Ni treba posebej poudarjati, da brez gibanja ne bo šlo. Proti celulitu odlično deluje na primer plavanje, saj voda masira tkivo, mraz pa kožo nategne. Nadalje bo odličen tudi tek, s katerim boste pridobili mišice, pa kolesarjenje in nordijska hoja. Tudi aktivnosti kot sta ples in rolanje pomagajo, saj so vadba za celo telo, ki pospešuje krvavitev.

 

Z gibanjem proti celulitu

 

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža je eden najstarejših načinov razbijanja celulita, ki je še danes v veljavi, saj enostavno deluje. Osredotoči se na najbolj kritične dele in je nekoliko bolj groba. Deluje na podoben način kot vadba, skupaj pa sta najbolj efektivni. Masaža poteka v smeri proti srcu, zanjo pa se uporabi tudi primerno aromatično olje, ki kožo še dodatno neguje, hkrati pa razvaja s prijetnim vonjem. Priporočamo, da se anticelulitna masaža izvaja večkrat in po nekaj terminih, boste že opazile razliko. Pomagate si lahko tudi s pilingom, ki odstranjuje odmrle kožne celice in prav tako izboljša videz kože.

 

Masažo naj vedno izvajajo izučene osebe, ki dobro poznajo proces in namen ter so pozorne na individualne potrebe. Naše osebje ima na tem področju veliko izkušenj in zato lahko na več ravneh pomaga pri odgovoru na vprašanje, kako se znebiti celulita na točno določenih mestih. Naj vas ne bo sram se obrniti po pomoč. Povsem naravno je, da celulit imate in povsem razumljiva je tudi želja, da se ga želite znebiti.

 

Učinkovita anticelulitna terapija

Ko boj proti celulitu kljub redni telesni vadbi in dietam ni uspešen, je na voljo tudi inovativna Endosphères terapija, ki jo izvajamo v salonu Sense.

 

 

Je popolnoma neinvazivna. Gre za kompresivno mikrovibracijsko anticelulitno terapijo, ki jo izvaja računalniško vodena naprava. Ta deluje na nizkofrekvenčnih mehanskih vibracijah, ki so izredno uspešne v boju proti celulitu. Drastično se zmanjšajo maščobne obloge na stegnih, prav tako pa videz pomarančne kože. Endosphères terapija odpravlja odvečne tekočine in daje občutek lahkih nog.

V svoji koži se boste ponovno ali pa morda sploh prvič odlično počutile. Naše stranke so s to metodo 100% zadovoljne in se vračajo na redne obnovitvene tretmaje, s katerimi preprečijo evolucijo celulita.

 

Naša anticelulitna terapija se loteva vseh glavnih točk boja proti celulitu. Izboljšuje krvni obtok, razbija in zgladi maščobno tkivo, deluje na limfno drenažo in povečuje celični metabolizem. Rezultat je izrazita kompaktnost tkiva in pa tudi zmanjšan obseg. Zagotovimo lahko, da je dejanski učinek viden že po prvem tretmaju, seveda pa priporočamo, da se z našimi strokovnjaki dogovorite za dolgoročni plan.