Kavitacija - neinvazivno raztapljanje maščobe

Kaj je kavitacija?

Kavitacija povzroči implozijo maščobnih celic. S tem uničimo njihovo membrano, vsebina se razlije v medcelično tekočino v obliki trigliceridov in se nato s pomočjo encimov razgradi na glicerol in proste maščobne kisline. Glicerol prehaja v kri, mi pa ga kot energijo porabimo za fizično aktivnost.

 

Ultrazvočna nekirurška lipoliza je prva klinično preizkušena metoda za odstranjevanje odvečnih maščobnih oblog in oblikovanje telesa z uničevanjem maščobnih celic za moške in ženske. Poseg traja od pol ure do uro, odvisno od predela telesa in njegove velikosti. Ne zahteva počivanja in lahko po njem takoj nadaljujemo svoje delo. Pri večini pacientov je zmanjšanje obsega tretiranega predela vidno že po prvem posegu. Za večje zmanjšanje obsega se priporoča več posegov.


Za dosego optimalnih rezultatov ultrazvočne lipolize se metoda kombinira s terapijami za izboljšanje prekrvavitve in pospešitev presnove kakor tudi za povečanje elastičnosti kože.

 

Tretma z BioSlim aparaturo ima kot cilj zmanjševanje oz. odstranitev lokalnih maščobnih blazinic in celulita, ki deluje na principu kavitacije.

 

Napredna tehnologija nam s pomočjo pojava kavitacije predstavlja neinvazivno, nebolečo, varno in hitro alternativo liposukciji. Z aparatom BioSlim oblikujemo trebuh, stegna, boke, zadnjico in zgornji del rok brez anastezije in dolgotrajnega okrevanja. Površina kože ostane nepoškodovana.

 

Rezultati so pri večini pacientov vidni že po prvem posegu, vendar pa je tretmaje potrebno ponavljati do željenega rezultata. Tretmaje izvajamo 1x tedensko v paketu z aparatom VelaSmooth, da vzpodbudimo drenažo. Po posegu kavitacije je zelo pomembna vsaj 30-minutna fizična aktivnost in pitje zadostne količine vode.

 

Cene tretmajev se gibljejo od 150€ za področje stegen in zadnjice, 120€ za področje trebuha in 80€ za nadlahti. Cene tretmaja vsebujejo predpripravo z ultrazvokom (cca. 10 min), nato sledi kavitacija (cca. 40 min), uporaba aparata Vela Smooth (cca. 20 min), tretma pa zaključimo s 40-minutno fizično aktivnost na sobnem kolesu.


K še večji učinkovitosti samega tretmaja pripomore tudi uporaba Fosfalife anticelulit gela, saj le-ta vsebuje fosfatidilholin, ki vidno zmanjšuje celulit.

 

Fosfatidilholin: nove terapevtske tehnike

Fosfatidilholin uporabljajo v medicini že od leta 1965 za zdravljenje bolezni jeter. Dolgo so ga uporabljali tudi za zniževanje holesterola in maščob v krvi.

 

Brazilski dermatolog Dr. Rittes je leta 1995 začel uporabljati Fcd kot topilec maščob v zelo razširjeni patologiji, kot je 'celulit'. Celulit je znanstveno definiran kot lipodistrofija ali kot dermatofibrozna skleroza podkožnega tkiva na tipičnih mestih telesa. Nastane zaradi zunanjih in notranjih vplivov, kot so: slaba mikrocirkulacija, hormonske motnje, nezadostnega gibanja, nepravilne prehrane, intolerance na posamezna živila.


Celulit lahko klinično definiramo kot postopno napredujočo patologijo kože in podkožja. Lažjo obliko označimo kot 'pomarančasto kožo', težjo pa kot 'celulitno-maščobno blazino' s pripadajočimi težavami, kot so: mrzla stopala, mravljinčenje v nogah, utrujene in težke noge.

 

Za odpravo te nadloge je bilo uporabljenih veliko tehnik in metod. V zadnjem času stopa v ospredje fosfatidilholin.
To je naravna snov pridobljena iz sojinega lecitina. Na nivoju celice ima ta substanca gradbeno in funkcionalno vlogo. Omogoča propustnost celične membrane in ohranja njeno napetost.


Fosfatidilholin(Fdc) ubrizgan pod kožo topi maščobo in zmanjšuje volumen maščobnih celic. Pogosto se uporablja v kombinaciji desosilkolične kisline in karmitinom za dosego optimalnih rezultatov.

 

Tretma z infiltracijo Fcd-ja poteka tako, da na področja, kjer so maščobne blazine in celulit, ubrizgamo s tankimi iglicami enakomerno, 1 cm globoko po predelu, ki smo ga predhodno označili. Po končanem tretmaju se lokalno pojavi decina in oteklina zaradi izločanja glicerola iz celic.


S tretmajem se lahko obdeluje področja različnih maščobnih blazinic, ki se običajno nahajajo na tipičnih mestih: trebuh, stegna, boki, notranja stran stegen, kolen, roke.

 

Lahko se izognemo subkutanemu ubrizgavanju in uporabimo najnovejše izdelke, kot so:

  • Gel z visoko vsebnostjo fosfatidilholina
  • Patch (obliž) za enkratno uporabo

 

Oba omenjena izdelka za terapijo na domu lahko kupite v Sense Wellness Clubu ali ju naročite na telefonsko številko 030 388 388 za dostavo na dom (brez stroškov pošiljanja, plačilo po povzetju)!