Kaj je celulit in kako ga odpraviti?

 

Celulit je odraz prekomernega kopičenja maščobnih tkiv v podkožju. Posledica prekomernega deleža maščob je slabša prekrvavljenost določenih predelov, kar vpliva na »pomarančasto kožo« na površini. Celulit sicer načeloma ni nevaren za vaše zdravje, vendar je zagotovo zelo moteč z estetskega vidika. Z njim se še posebej pogosto soočajo ženske, v skrajnih primerih pa težava močno načne samozavest, zaradi česar se ne počutite več lagodno v svoji koži. 

 

Vzroki za nastanek celulita

Čeprav načeloma drži, da je problem pogostejši pri tistih s previsoko težo, pa nanj vpliva ogromno drugih dejavnikov. V osnovi gre za žilne in hormonske spremembe, ki pa jih poslabšujemo:

 

  • s prekomernim sedenjem,
  • pretirano stresnim življenjem,
  • zanemarjanjem telesne aktivnosti in
  • z neurejeno prehrano.

 

Tveganje za celulit je večje v primeru, da imate nasploh težave s prekomernim zadrževanjem vode v telesu, včasih pa vplivajo še genetski dejavniki. V primeru, da se želiti znebiti celulita je vsekakor smiselno, da se za učinkovito pomoč obrnete na profesionalce.

 

Revolucionarna Endospheres terapija proti celulitu

Anticelulitna Endospheres terapija velja za revolucionaren pristop in prinaša izjemne rezultate.  Gre za kompresivno mikrovibracijsko tehniko, pri kateri se uporablja tehnološko dovršena naprava, ki je računalniško vodena. Endospheres metoda temelji na mehanskih vibracijah, in sicer t. i. nizkoferkvenčnih. Med postopkom ne boste občutili bolečin ali nelagodja.

 

 

Potek Endospheres anticelulitne metode

Endospheres metoda poskrbi za:

 

  • Izboljšano prekrvavitev
  • Glajenje in razbijanje odvečnih maščobnih tkiv oz. celic
  • Limfno drenažo
  • Izboljšanje celičnega metabolizma

 

Posledici tega postopka sta večja kompaktnost tkiv in zmanjšanje obsega problematičnih delov telesa. Lahko pričakujete občutno zmanjšanje morebitnih bolečin, saj boljša prekrvavljenost hkrati pomeni boljšo oskrbo tkiv s kisikom, zaradi česar se zmanjšajo vnetja, k čemur seveda še dodatno pripomore izboljšan metabolizem in učinkovitejše odstranjevanje strupenih snovi iz organizma. Tretmaji pomagajo pri oblikovanju telesa in celo pri krepitvi mišic – vibracijska stimulacija ima namreč pozitiven vpliv na živčne celice, zaradi česar pride do optimizacije mišičnega tonusa.

 

endospheres anticelulitna terapija

 

Vidnost rezultatov

Običajno so že po enem samem tretmaju vidni izjemni učinki tega pristopa. Za optimalne učinke pa je v večini primerov dovolj zgolj nekaj obiskov.

 

Obiščite enega izmed naših salonov v Ljubljani, ki se nahajata v Grand Hotelu Union Business (Miklošičeva 3) in v Austria Trend Hotelu (Dunajska cesta 154).