Notranji plavalni bazen

Notranji plavalni bazen predstavlja enkratno priložnost za rekreacijo in sprostitev jeseni in pozimi, ko smo Ljubljančani zelo omejeni z izbiro. Obisk je nadvse sproščujoč tudi v toplejših mesecih, saj se lahko odmaknemo od vročine asfalta in se osvežimo v klimatiziranih prostorih, s kozarcem izbrane pijače, prijetno hladno vodo in lepim razgledom na mesto. Obisk lahko kombiniramo še s kakim izmed ponujenih lepotnih tretmajev, pa naj si gre za obisk savne, masaže ali pomlajevalne nege obraza. Vsi vemo, in tudi številne raziskave to potrjujejo, da ima plavanje neštete pozitivne učinke tako na fizično kot duševno zdravje. Če ga uspemo vključiti v svojo tedensko rutino, bomo ogromno naredili zase in za svoje dobro počutje. A tudi če nam to ne uspe, je že enkraten obisk včasih to, kar zares potrebujemo, da se odmaknemo od skrbi vsakdana.

 

 Plavanje v plavalnem bazenu

 

Privoščite si čas zase in si uskladite misli in naberete moči za nove osebne ali poslovne izzive, ki vas čakajo v realnem svetu. 

 

Koristi plavanja

Obisk plavalnega bazena je primeren za vse starostne skupine, saj ima plavanje izjemne učinke na zdravje vseh generacij. Pri starejših predvsem zmanjšuje tveganje za nastanek ali poslabšanje obstoječih kroničnih bolezni. Gre za vrsto vadbe, ki se jo pogosto predpiše za fizioterapevtsko okrevanje po poškodbah. Na splošno plavanje ne obremenjuje sklepov, saj smo v vodi bistveno lažji kot na kopnem in zaradi vzgona nosimo le deset odstotkov svoje telesne teže. Z redno vadbo vzdržujemo kondicijo in ohranjamo zdravje svojega srca, krvnega obtoka in vitalnost mišic. Krepimo dihalne mišice, kapaciteto pljuč in uravnavamo telesno težo, saj lahko v eni uri porabimo tudi 700 kalorij. Hrbtno plavanje je nadvse priporočljivo za posameznike s težavami s hrbtenico, vadba v vodi pa je primerna tudi za nosečnice. Za razliko od drugih oblik telesne aktivnosti, ki so sploh v zadnjem trimesečju lahko nevarne, tukaj ni težav s pregrevanjem, morebitnimi padci ali poškodbami sklepov. Obisk bazena nam lahko predstavlja redno rekreativno vadbo ali pa tudi zgolj sprostitev v vodi. Že pol urice namakanja nam lahko prinese nekatere blagodejne učinke.

 

Vpliv plavanja na mentalno zdravje

Raziskave kažejo, da plavanje pripomore k lajšanju simptomov tesnobe in depresije. Na splošno ima kakršna koli fizična vadba pozitiven vpliv na naše mentalno zdravje in boljše počutje, a nekaj v zvezi s pomirjujočim vplivom vode igra tukaj še dodatno vlogo. Reden obisk bazena lahko pomaga nevtralizirati negativne učinke stresa in hitrega sodobnega življenja. Ker smo v današnjem času vedno bolj podvrženi stresu in se nenehno soočamo s hitrim tempom vsakdana ter preobremenjenostjo, je pomembno, da si tu in tam vzamemo trenutek zase. Še bolje pa je, če je ta trenutek še koristno preživljen. Ni treba, da si odpočijemo na domačem kavču z vrečko čipsa in prižgano televizijo; enako sproščujoča – in bolj zdrava - alternativa je obisk wellness plavalnega bazena, kjer si bomo sprostili um in telo.

 

Hidromasažni bazen

Poleg plavalnega bazena je na voljo še hidromasažni, ki je namenjen stimulaciji kože in pospešitvi krvnega obtoka. Na tak način se izvaja neka vrsta akupresure. Vroča voda pripomore k lajšanju bolečin v mišicah in sklepih, prav tako pa odpira kožne pore. To povzroči, da je koža kmalu videti bolj sveža in spočita. Kljub temu moramo paziti, da v vroči vodi ne ostanemo predolgo. V primeru nosečnosti, problemov s srcem ali nezaceljenih poškodb se je bolje posvetiti kar navadnemu plavalnemu bazenu, glede uporabe hidromasažnega pa se posvetovati z zdravnikom. Obisk Sense Wellness v vsakem primeru predstavlja edinstveno doživetje in popolno sprostitev, še posebno, če gre za romantičen obisk v dvoje. Ker je bazen dvignjen visoko nad mesto, omogoča krasen razgled na slovensko prestolnico skorajda iz ptičje perspektive. Pogled je enkraten v vsakem letnem času, pa naj zunaj velikih oken sneži ali pripeka sonce.

 

Notranji plavalni bazen

 

Savna+bazen

Skok v notranji bazen ni nikoli bolj osvežujoč kot po tem, ko smo se dobro pregreli v savni ali sprostili na masaži.

 

V našem centru vam nudimo celostno sprostitev, ki vključuje različne pakete in kombinacije tretmajev, med katerimi lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Odločite se lahko za prenosne mesečne karte, ki vključujejo večurno razvajanje, enkratni obisk, paket dekliščine ali romantičen VIP zakup wellnessa. V vsakem primeru vas bo pričakal tradicionalni tajski čaj in moderen videz notranjih prostorov, okrašen v orientalskem duhu. Najem prostora je možen za manjše ali večje skupine, in sicer za namene zabav, seminarjev, promocij ali teambuildingov. V organizacijo je možno vključiti še prisotnost hostese in catering, da bo dogodek izpeljan popolno in bo vsem ostal v lepem spominu.